top of page

157th Homecoming Anniversary Group

Public·56 members

Faerské ostrovy Polsko živě 12.10.2023 Proud

před 8 hodinami — 2023 — Češi vstoupili do kvalifikace na Euro skvěle, když v Praze sekli Polsko i s Robertem Lewandowskim 3:1. ... MS v šipkách - online live ...

Fotbalisty v kvalifikaci ME čekají Polsko, Albánie, Faerské ostrovy a Moldavsko | Zprávy | Tiscali. czČeští fotbaloví reprezentanti se v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024 v Německu utkají v papírově velmi hratelné pětičlenné skupině E s Polskem, Albánií, Faerskými ostrovy a Moldavskem. Rozhodl o tom dnešní los ve Frankfurtu nad Mohanem. Los rozdělil 53 zemí do sedmi pětičlenných a tří šestičlenných skupin. Tým okolo hvězdného útočníka Barcelony Roberta Lewandowského na rozdíl od Šilhavého svěřenců v březnu postoupil z play off na nadcházející světový šampionát do Kataru. Český celek v posledním souboji s Poláky v listopadu 2018 zvítězil v přípravě v Gdaňsku 1:0. V soutěžním duelu na sebe soupeři naposledy narazili ve skupině Eura 2012 a národní tým pod vedením tehdejšího trenéra Michala Bílka rovněž po výhře 1:0 postoupil do vyřazovací fáze. Ze třetího koše přisoudil los Šilhavého svěřencům Albánii. Balkánský stát se dosud jen jednou představil na velké akci, na Euru v roce 2016 neprošel ze skupiny. Nicméně si to s ním rozdáme a věřím, že úspěšně. Další týmy nechceme podceňovat. Ale asi bychom byli alibisti, kdybychom řekli, že hlavně Faerské ostrovy a Moldavsko budou těžcí soupeři, byť k nim chováme respekt, “ uvedl Šilhavý, s nímž FAČR na jaře prodloužila smlouvu na nadcházející kvalifikační cyklus. UEFA před losem rozdělila týmy do šesti výkonnostních košů na základě výsledků v uplynulém třetím ročníku Ligy národů, v níž česká reprezentace na konci září sestoupila z elitní skupiny A. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého figurovali ve druhém koši a měli jistotu, že mimo jiné nenarazí na dva giganty - úřadující mistry světa Francouze a Angličany. Český celek se při losu vyhnul i další nejsilnějším soupeřům a z prvního koše dostal Polsko. Český tým si Albánce vloni v červnu pozval na generálku před evropským šampionátem a v Praze zvítězil 3:1. S Faerskými ostrovy si reprezentanti před souboji v nadcházející kvalifikaci zahrají příští měsíc přípravné utkání v Olomouci. Český nebo československý tým ovládl všech šest předchozích vzájemných duelů a ani jednou neinkasoval. Také s Moldavskem má zatím národní celek stoprocentní bilanci. Reprezentanti bez obdržené branky zvítězili v obou dosavadních zápasech v evropské kvalifikaci o šampionát v roce 2004. Pokud by Češi nedosáhli na první dvě příčky ve skupině, mohli by mít šanci ještě v play off. Hattrick už nešel. Černý byl rád za střídání a hlásí: Čekám na telefon/OD ZPRAVODAJE DENÍKU/ Nejlepší hráč utkání. Takovou cenu si z Faerských ostrovů odvezl Václav Černý. Čeští fotbalisté vyhráli 3:0 a autor dvou branek čekal, jestli mu nezazvoní telefon: řeší se jeho přestup z Nizozemska do Německa. Fotbalista Václav Černý v dresu nizozemského Twente Enschede | Foto: Maurizio Borsari/AFLO/Profimedia „Čekám, “ líčil 25letý útočník (někdy i záložník) s trochu tajuplným úsměvem v rozhovoru s novináři. Pohodový triumf na Faerských ostrovech řídil Černý Obě vaše střely byly docela podobné. Krásné góly. Věřil jste, že to tam spadne? Trefil jsem to opravdu skvěle (úsměv). Kluci ví, že si to dávám na střed. Jsem rád, že to tam spadlo. Nepošilhával jste i po hattricku? Šanci jsem měl, ale… Už jsem byl unavený. V neděli před srazem jsem ještě s Twente hrál, pak jsem měl upravený program. Za to, že mě trenér vystřídal, jsem vlastně nakonec rád. Konečně jste dostal prostor. S čím jste odjížděl po minulém srazu, kdy jste proti Polsku a Moldavsku hrál jen pár minut? Po srazu jsem si řekl, že chci podávat v klubu takové výkony, abych byl na očích a mohl být přínosem pro národní tým. Dařilo se mi, jsem rád, že jsem dostal šanci a využil ji. Říkám to asi počtvrté, jsem rád. Nebyl jste z toho kyselý? Ne. S trenéry jsem o tom mluvil. Kvalifikace se nezúčastní Rusko, které je ze soutěží UEFA vyřazeno kvůli invazi na Ukrajinu. Na evropský šampionát postoupí dva nejlepší týmy z každé skupiny, Německo má jako pořadatel start jistý. O zbylá tři místa na turnaji se v play off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci. Český celek od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechyběl, vloni na kontinentálním šampionátu došli svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého do čtvrtfinále. „Los byl pro nás poměrně příznivý. Z košů jedna, tři i čtyři jsme mohli dostat mnohem těžšího soupeře. Myslím, že musíme být spokojeni. Postup naprosto bez diskuze zůstává jednoznačnou prioritou, “ řekl v nahrávce pro média předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek. „Chceme postoupit z této skupiny, mohla být horší. Polsko bude favorit vzhledem k tomu, že je z prvního koše. [[televize*]] Faerské ostrovy Polsko přenos živě 12 října 20 7. 9. 2023 — [televize*]] Faerské ostrovy Polsko přenos živě 12 října 2023 7. 9. 2023 — Polsko TURNAJ: Kvalifikace EURO 2024 ⚽️ FÁZE: 1. kolo DATUM A ...

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page